Sunday, May 25, 2008

Reisschema

24 juli 2008
Indien er nog tijd is na aankomst:
Downtown Disney. Het winkel- en uitgaansgebied in het Walt Disney World Resort. Het bestaat uit drie regio's. 1. Marketplace is het winkelgedeelte. Hier vind je de meeste winkels zoals de grootste Disneywinkel ter wereld maar er zijn ook restaurants. 2. Pleasure Island zijn er vooral disco's en clubs waar je 's avonds kunt uitgaan. 3. In West Side kun je onder andere een voorstelling van Cirque du Soleil bekijken of je kunt naar Disney Quest. Dit is een groot gebouw met vijf verdiepingen waar je gewone videospelletjes kunt spelen en virtuele dingen kunt doen zoals een eigen achtbaan maken en uitproberen







25 juli 2008
Een bezoek aan Magic Kingdom mag niet ontbreken. Dit is het eerste Disneypark in Orlando. Hier staat het Cinderella kasteel en ontmoeten wij Mickey, Minie, Donald en zijn vrienden. Uieteraard heb je hier ook de klassieke Disney-attracties en parades. Het Magic Kingdom is in grote lijnen vergelijkbaar met Disneyland Resort Paris, ware het niet dat hier meer nieuwe attracties te vinden zijn. Dagelijks is er op het voorplein van het Cinderella kasteel een show; een “must” om met Sophia te bekijken. Alle bekende Disney-figuren doen er aan mee.


Om 15:00 uur heeft Sophia een makeover bij Bibidibobidi boutique




26 juli 2008 Disney studios. Dit is niet het grootste Disneyworldpark, maar ook niet het onaantrekkelijkste. Het herbergt een aantal zeer goede attracties, zeker voor de filmfans. Je kunt er genieten van goede shows, zoals bijvoorbeeld de stuntshow Indiana Jones, Beauty and the Beast en Playhouse. Deze laatste show is vooral leuk voor de kids met o.a. Winnie de Pooh “live on stage”. Naast de diverse shows zijn er geweldige attracties, waaronder Rock 'n Roll Coaster, een supersensationele achtbaan en de Tower of Terror. Wij zijn er nog niet uit of Sophia nou wel of niet in de achtbaan mag. Rudy is een voorstander, ik zie het niet zitten en sophia staat te trappelen.




27 juli 2008 Vandaag zijn wij 10 jaar getrouwd


Om dit te vieren gaan wij vandaag naar Epcot Een bezoek aan EPCOT. Het meest leerzame Disney park in Orlando. Dit geweldige attractiepark geeft een idee hoe de wereld er in de toekomst uit zou kunnen zien. Thema’s zoals vervoer, communicatie en het menselijk lichaam zijn op een fantastische manier voor in beeld gebracht en worden gecombineerd met spectaculaire attracties en shows. Het tweede deel van het park is de “World Showcase”, waar bijna elk land ter wereld zijn eigen paviljoen heeft.


Wij eten vandaag bij Chef Mickeys






28 juli 2008
Vandaag vertrekken wij uit ons appartementje in Disney maar eerst een bezoek aan
Animal Kingdom. Het nieuwste Disneypark, waar continenten en wilde dieren op fenomenale wijze in een vrijwel authentieke omgeving worden neergezet. Het park bestaat uit een 5-tal gedeelten, om te beginnen Camp Minie-Mickey. Hier kunnen de kids met de Disney-figuren op de foto en kunt u genieten van een 2-tal shows. Het 2e gedeelte heet Safari Village, gevolgd door Afrika. Een Afrikaans dorp waar een safaritochtocht kan worden gemaakt langs leeuwen, olifanten en giraffen. Na Afrika volgt Azië met eveneens een mooie dieren-verzameling en een aantal spectaculaire attracties. Het laatste gedeelte van het park is Dinoland USA met bijna alles op het gebied van de dinosaurus. Aan het eind van de dag gaan wij naar onze villa.

29 juli 2008
Het is nu tijd om te winken. We gaan naar Florida Mall een groot winkelcentrum





30 juli 2008
We gaan vandaag naar het strand,
Clearwater Beach. Een schitterend brede strand van fijn, wit zand. Aan de pier van Pier 60 Park kun je vissen en er wordt elke avond het "Sunset at Pier 60" festival gehouden waarbij je kan genieten van muziek en ander entertainment terwijl de zon langzaam de Golf van Mexico in zakt.




31 juli 2008
Een bezoek aan
Kennedy Space Center. Dit is de lanceerbasis van de NASA bij Cape Canaveral op Merritt Island. Vanaf deze lanceerbasis werden in het verleden de Apollo-vluchten voorbereid. Tegenwoordig worden er de Space Shuttles gelanceerd. Het complex ligt vlakbij Titusville -halverwege Miami en Jacksonville- en is ongeveer 55 bij 10 kilometer groot. Op het complex is een bezoekerscentrum waar in diverse tentoonstellingen uitgebreide informatie wordt gegeven over verleden, heden en toekomst van de ruimtevaart. Er is ook een film over de lanceringen. In de Rocket Garden staan meer dan dertig raketten opgesteld. Hier kan een replica van de Space Shuttle van binnen worden bekeken. Ook ligt er één van de drie nooit gelanceerde Saturn V raketten; de Saturn V is de grootste raket die ooit gemaakt is (tweemaal zo lang als de Space Shuttle) en werd gebruikt om mensen op de maan te zetten.





1 augustus 2008
Wij hebben vandaag gekozen voor een rustdag in Kelly Park. In het park kun je barbequen, picknicken en tuben! De natuur schijnt er geweldig te zijn het water rustig.







2 augustus 2008
Na een rustdag is het weer tijd voor iets actiefs. Wij hebben gekozen voor
SeaWorld. We brengen een bezoek aan de onderwaterwereld: dolfijnen, roggen, zeeschildpadden, prachtige zee-aquaria, zee-olifanten, pinguins etc. Ook gaan wij genieten van een dolfijnen- en zeehondenshow en onder meer een “optreden” van de wereldberoemde zwart-witte orka Shamu. En Sea World zou niet in Orlando zijn, als er ook niet een aantal spectaculaire attracties in het park te vinden zouden zijn: water-ride, een Journey tot Atlantis en een super-sensationele achtbaan. Wat ook een spannende ervaring zal zijn is de bekende glazen tunnel – de Terrors of the Deep – uit de film "Jaws" waar je tussen de reuzenhaaien doorloopt. Onze ervaring leert dat wij na afloop van een dagje Seaworld stinken naar sardientjes.








3 augustus 2008



Winkelen?






4 augustus 2008







5 augustus 2008
Naar het strand?






6 augustus 2008
Op verzoek van Sophia gaan we ook een dag naar een waterpretpark. Welke het gaat worden,
Typhoon Lagoon of Blizzard Beach, weten we nog niet.








7 augustus 2008



?




8 augustus 2008



Terug naar Hoofddorp

Tuesday, May 6, 2008

de reisgegevens!

Wij vliegen met op 24/07/2008

UA 947 Amsterdam - Washington Dulles Airport

12:25 - 15:08
UA 1565 Washington Dulles Airport - Orlando International Airport
17:35 - 19:49


Waarna wij 4 nachten in het verblijven.

Hierbij hoort natuurlijk een bezoek aan het Magic Kingdom, Animal Kingdom, EPCOT en de Disney Studios, met andere woorden DisneyWorld!

Vervolgens gaan wij de rest van de vakantie in zo een soort optrekje zitten:


Hiervandaan gaan wij onze andere avonturen beleven!

Uiteindelijk
vliegen wij terug op 08/08/2008

UA 1475 Orlando International Airport - Washington Dulles Airport
13:35 - 15:48
UA 947 Washington Dulles Airport - Amsterdam
17:17 - 07:00 (zaterdag 9-8-2008)





Florida here we come!