Wednesday, July 30, 2008

Dag 8 - Kennedy Space Center

Vandaag gaan we langs Nasa bij Cape Caneveral. Het moet ook een leerzame vakantie worden voor Sophia : )

In Disney heeft ze veel geleerd over de natuur, dat je daar zuinig op moet zijn, en respect moet hebben voor de dieren etc. Maar ze heeft ook geleerd waar je energie vandaan kan halen.

Bij Kennedy ging het om zwaartekracht. We hebben een shuttle van binnen bekeken. Wat zijn het toch ongelooflijk kleine ruimtes waar de astronauten moeten verblijven. Sophia heeft gezien wat ze aan boord van de shuttle eten etc. Uiteindelijk hebben we de KSC afgesloten met een lancering naar de maan.













Het was inmiddels al laat en we moesten nog iets eten dus toe zijn we voor het eerst in onze vakantie bij de McDonald gaan eten. Je gaat het niet geloven maar hier kan je ook een normale maaltijd eten. Wij hebben Tagliatelle met kip met Roquefortsaus gegeten. Het was lekker!
Thuis aangekomen is Rudy nog even gaan zwemmen.

Dag 7 - Daytona beach... WAAR??

Vandaag gaan we naar het strand, Daytona Beach en niet naar Clearwater Beach want daar schijnt het heel druk te zijn.
Na 2,5 uur rijden geen "beach" gezien in ¨Daytona Beach" Uiteindelijk hebben we een ander "strandje" bezocht, iets van New Smirnoff Beach. Groot ... je kan daar met je auto het strand op rijden.
Het was zo heet dat Paula het water niet uitkwam en uiteindelijk aan de praat raakte met een boerin uit North Carolina. Om een uur of 3 weer naar huis en een duik genomen in ons zwembad.

We gaan nu naar de Florida Mall. Een hapje eten en ... winkelen!

Monday, July 28, 2008

Dag 6 - Animal Kingdom











We hebben de safari in Animal Kingdom achter de rug. Onze eerste achtbaan, om half 10 vanochtend, was Expedition Everest. Ik moest alleen in een karretje en Sophia was met Rudy. Daarna een wildwaterbaan. Na afloop waren we goed nat.
De 3D films zijn niet zo'n succes bij Sophia. Madam durft wel in de achtbaan maar een 3D film is eng.
Sophia heeft vandaag een prijs gewonnen. Ze heeft de vogelshow geopend en mocht helemaal vooraan zitten. We hebben de dag afgesloten met een ritje langs de Dinosaurus. Dat was voor haar wel even schrikken.












Vandaag hebben we kennis gemaakt met Pocachontas, Balu en King Louie van Jungle Book.

Dag 5 - De verhuizing

We zouden vandaag naar Animal Kingdom gaan maar omdat we vandaag uit Disney vertrekken en naar de villa verhuizen was dat geen goed plan.
De dag begon niet best. We kregen de auto niet aan de praat. Hij is in totaal vandaag 3 keer door de bewaker opnieuw opgestart. De auto is uiteindelijk voor een ander ingeruild.

Na de lunch en nadat we een aantal winkeltjes hadden bezocht hebben we de sleutel van de villa opgehaald. Wat een enorme woning. 4 slaapkamers, 2 badkamers, 1 washok, woonkamer, keuken, garage en een tuin met zwembad.
Sophia de waterrat sprong in het zwembad, wij hebben snel de koffers uitgepakt om vervolgens ook te gaan zwemmen. Wat een luxe.
Om een uur of 6 zijn we richting de Wallmart gegaan voor de boodschappen. We hebben vandaag voor het eerst "Macaroni and cheese" gegeten.

Sunday, July 27, 2008

Dag 4- Epcot


Vandaag zijn wij 10 jaar getrouwd. We gaan nu eerst ontbijten en dan naar Epcot. Vanavond gaan wij Sophia verassen door met Disney-figuren te dineren.

Met Rudy gaat het vandaag beter. Hij kan zijn armen al bewegen.

Sophia zal vandaag allemaal spullen willen gaan kopen voor haar neefje Miguel.









Epcot had veel leuke attracties. We hebben Marokko, Japan, Mexico en nog een aantal andere landen bezocht. Sophia is op de foto geweest met Marry Poppins en Alice.















Aan het eind van de middag hebben we de grootste regenbui ooit meegemaakt. Het was niet koud. Na Epcot zijn we gaan eten met Mickey, Minnie, Donald, Pluto en Goofy. Dat was leuk en we hebben goed gegeten.

Saturday, July 26, 2008

Dag 3- Hollywood Studios

Wij waren al om 6 uur wakker. Rudy heeft last van zijn arm, volgens hem is het spierpijn en hij wil dan ook niet naar het ziekenhuis. Vandaag zal Sophia genieten van High School Musical in de Hollywood Studios.







Rudy is even langs de EHBO geweest want hij heeft echt last van zijn armen. Volgens de arts heeft hij zijn armen goed verrekt. Met twee compressen en Ibuprofen mocht hij weer naar huis.
De voorstelling van High School Musical was een groot succes. Sophia heeft ook meegedaan. Ze vond het wel eng en was heel verlegen.
Ze is op de foto geweest met Donald, Minnie, Katrien, Kim Possible en Stich.
Ook heeft Sophia tekenles gehad. Ze heeft geleerd hoe je Stich moet tekenen. Dat was ontzettend leuk om te doen.

Dag 2 - Magic Kingdom


De dag begon vroeg, om 7.00 uur. Na een stevig ontbijt, Sophia heeft zelfs haar worst opgegeten, stonden we om 9.00 uur al bij de ingang van Magic Kingdom.





In het park hebben we eerst onze buttons opgehaald waar we de hele dag mee hebben rondgelopen. Wij omdat we deze week 10 jaar getrouwd zijn en Sophia omdat dit haar eerste bezoek is aan Disney World. De hele dag door krijg je felicitaties.
Sophia is eerst met Knabbel en Babbel, Jaapie Krekel en Pinokkio op de foto geweest.




Daarna was het tijd voor de achtbanen. Ja, Sophia is ook in Space Mountain geweest.

Toen zij te horen kreeg dat ze ook een make-over zou krijgen was zij ontzettend blij. Er is niks mooiers dan je kind zo vrolijk en dankbaar te zien. Sophia werd door de goede fee van de Bibidibobidi Boutique omgetoverd tot... Prinses Jasmin. Wat was ze mooi. Ze werd dan ook heel vaak aangesproken op straat.










Na het vuurwerk en de laatste winkel ... weer terug naar huis. Het park was tot 2 uur 's nachts open maar we konden echt niet meer. Om 23.30 heeft de bus ons bij het hotel achtergelaten. Bij de auto aangekomen kregen we de auto niet aan de praat en de sleutel kwam niet uit het contact. Rudy kreeg hulp van de bewaker en we konden weer verder. Onderweg is Rudy gevallen en we hopen dat hij zijn arm niet heeft gebroken.

Friday, July 25, 2008

dag 1 - De dag is daar

De lang verwachtte dag is eindelijk aangebroken,

Vandaag om 6.30 uur opgestaan en na de laatste dingetjes heeft Martijn (nogmaals dank) ons om 8:30 uur opgehaald

Om 9:00 uur stonden we al in de rij om de koffers in te leveren. Bij de paspoortcontrole stond er een marechaussee met een machinegeweer. Natuurljk hebben we Sophia verteld dat als ze toch iets vloeibaars in haar tas had dat hij (de marechaussee) dan zou schieten.

Na wat te hebben rondgelopen in de terminal, zijn we gaan ontbijten bij de McDonald's (inburgeringscursus voor Amerika )

Uiteindelijk zijn we maar naar de gate gelopen waar ons vliegtuig al op ons stond te wachten.

Na de gebruikelijke vragen “heeft u uw koffer zelf ingepakt? “ zijn we ingestapt en onze vlucht vertrok op tijd.


Na een lange vlucht zijn wij op Dulles airport (Washington) aangekomen waarna wij met 1 uur vertraging richting Orlando zijn vertrokken.

Ach ja dat kan er ook nog bij :)

Uiteindelijk zijn wij om 20:45 (lokale tijd) aangekomen. De koffers moesten nog worden opgehaald en daarna nog de auto. De auto die wij hadden gehuurd was volgends de verhuurster toch echt veel te klein. Daar zouden onze koffers nooit inpassen... ach ja, met een knalrode Pontiac G6 reden we uiteindelijk weg.

Na wat acute remacties (nee Rudy dat is niet de koppeling) zijn wij met een ontzettend verraste en hyperactieve Sophia om 23:30 ingecheckt.